Linköpings Domkyrkoförsamling
Welcome to Linköping Cathedral
Добро пожаловать в Кафедральный собор города Линшопинга!
Willkommen in der Kathedrale zu Linköping
Tervetuloa Linköpingin tuomiokirkkoon!
Bienvenidos a la catedral de Linköping
Bienvenue dans la Cathédrale de Linköping!
مرحبا بكم في آاتدرائية لينشوبينك
In other languages

Begravning

Hur bokar jag?
Du kan boka begravning direkt hos den gemensamma pastorsexpeditionen på telefon 013-20 59 00 eller via e-post linkoping.pastorsexpedition@svenskakyrkan.se men oftast bokas begravningen via begravningsbyrån.

Hur går det till?
Prästen tar kontakt med anhörig till den som dött och bestämmer tid och plats för samtal. I samband med detta går man, om önskemål finns, igenom ordningen för begravning och bestämmer psalmer. Val av musik vid begravningen sker i samråd med den organist eller kantor som ska tjänstgöra, oftast via begravningsbyrån. Begravningsgudstjänsten är ungefär 30-45 minuter lång, beroende på val av musik, antal gäster etc. Ordningen för kyrklig begravning, det som måste vara med, är fast, men ramarna runt omkring kan anpassas efter anhörigas önskemål.

Mer information om begravning i Svenska kyrkan

 

“När Axel dog blev jag som förstenad. Han var mitt liv. Prästen kom. Hur skulle jag kunna välja mellan “Gud som haver” och “Tryggare kan”? Jag inbjöds till en samtalsgrupp. Först ville jag inte. Ingen skulle ändå förstå. Nu börjar krampen släppa.” Vi behöver varandra när vi drabbas av sorg. Vi behöver uttrycka saknad, vrede, tacksamhet, rädsla ... Vi måste ju gå igenom, inte runtom. Svenska kyrkan är beredd att hjälpa till."
- Göran Forkman, ur magasinet Tillhörelsen, Svenska kyrkans information


 


Skriv ut