Internationellt arbete

En enda kropp - liksom kroppen är en och har många delar och alla de många kroppsdelarna bildar en enda kropp så är det också med Kristus. Och kyrkan är Kristi kropp.
(1 Kor 12:12-14)

Svenska kyrkan arbetar för en rättvis värld utan fattigdom, hunger och förtryck. Vi drivs av en övertygelse om att varje människa är oändligt värdefull. Vi är en del i den världsvida kyrkan och vårt uppdrag är att vara kyrka just nu - för försoning, förvandling och upprättelse, både här och där. Kyrkan finns inte till för sin egen skull utan som en gemenskap sänd av Gud i världen med uppdraget att i ord och handling visa på evangeliet om Guds befriande kärlek i Jesus Kristus. Vi är en del av den världsvida kyrkan.

Internationella gruppen i Domkyrkoförsamlingen är till för dig som vill engagera dig litet eller mycket kring frågor som rör rättvisemärkt, internationellt arbete och miljö.

Välkommen med! Alla har något att ge och ingen uppgift är för liten.

Kontaktperson: Elisabeth Nilsen (Kaplan i Tomaskyrkan)
elisabeth.nilsen@svenskakyrkan.se