För dig som börjar åttan - Bli Konfirmand i Domkyrkoförsamlingen

Se en film om att vara konfirmand

Vi lever i en tid och i ett samhälle där många olika värderingar och trosuppfattningar möts. Det kan vara positivt, men också förvirrande. Det verkar finnas många sanningar, olika bud om rätt och fel. Det är inte lätt att orientera sig som människa idag. Vi behöver samtala och få fundera över livets frågor, men det utrymmet finns inte alltid.

Konfirmationstiden är ett sådant utrymme. Som konfirmand får du under en tid umgås med mänsklighetens äldsta frågor, frågorna om livets mening, om rätt och fel, frågorna om Gud. Vi förutsätter inte att du som anmäler dig till konfirmationsundervisningen tror på Gud och bekänner dig som kristen. Vi förutsätter inte heller att du kommer att göra det. Men vi vill ge dig en chans att ta reda på vad den kristna tron handlar om.

Undervisningen bygger mycket på samtal och diskussion. Lek och allvar blandas. Vi vill att vi ska ha roligt tillsammans och få en bra gemenskap i gruppen.

Bön och andakter och gudstjänster är viktiga. Vi ska inte bara prata om Gud utan också med Gud. För det handlar inte bara om att veta saker om Gud utan också om att få chans att uppleva att Gud finns nära mig.

Tisdagsgruppen eller Torsdagsgruppen

Båda grupperna har samma upplägg och samma tider fast på olika veckodagar.

Vi träffas i Gamla Domprostgården, ett stort gult hus nära Borggården, Storgatan 47, tisdag eller torsdag kl. 16.30–19.00.

Om man vill får man gärna komma och äta mack-fika från kl.16.00

Utöver dessa tisdagar och torsdagar träffas grupperna tillsammans under fyra söndagar 27/11, 5/3, 2/4, 14/5 och alla läger.
Läger är roligt och bra för att lära känna varandra så vi har tre tillfällen för detta. Det första är 8-9 okt, de andra två är på vårterminen 27-29 jan och 20-25 maj.

Konfirmationshelgen är 27-28 maj 2017

Att vara konfirmand i Domkyrkoförsamlingen är gratis.

Starten är söndag den 11 september kl. 13.00 i Domkyrkoparken (på gräset utanför Domkyrkan).

Välkommen!!

Har du frågor kontakta Petra Johansson, 0767-92 50 62, petra.johansson1@svenskakyrkan.se

Konfirmandgrupp för ungdomar med behov av särskilt stöd.
Vartannat år inbjuder Domkyrkoförsamlingen här i Linköping in till en speciell konfirmandgrupp, för dig som går på särskolan och är över 14 år. Till vår grupp kommer ungdomar från hela stan, och vi håller till i Tomaskyrkan på T1.
Vi tänker, att tro – det är att lita på. Och för att kunna lita på måste man få lära känna. Under året som konfirmand i Domkyrkoförsamlingen får du prova på olika sätt att lära känna kyrkan, Gud, dig själv och de andra i gruppen. Vi jobbar med drama, prat, skapande, bild och form och musik. Åker på läger och firar gudstjänst av olika slag.

Tveka inte att höra av dig med dina frågor:

Kontakt:
Elisabeth Nilsen, (präst)
E-post:elisabeth.nilsen@svenskakyrkan.se

Med konfirmandarbetet vill kyrkan vandra tillsammans med ungdomarna och erbjuda dem nycklar till livet som människa och kristen.
"Vi följs åt. På vandringen genom skogen. På vandringen genom livet genom skuggor och ljus. Vi lär oss mer och mer om varandra, om oss själva, om Gud. Konfirmationen är ett etappmål."
 /text Göran Forkman, ur magasinet Tillhörelsen, Svenska kyrkans information/