Nybörjarkurs - Biblisk hebreiska (termin 5)

Nybörjarkursen fortsätter.

Utan det hebreiska språket kan man omöjligen förstå den Heliga Skrift. Ty ehuru Nya Testamentet är skrivet på grekiska, är det likväl fullt av hebraismer och hebreiska tänkesätt. Därför har man med rätta sagt:

”Hebréerna dricka ur själva källan och grekerna dricka ur rännilarna, som flödar från källan. Men de som hålla sig till latinet dricka ur vattenpussarna” (Martin Luther)

”Att läsa i översättning är som att kyssa en vacker kvinna (gäller förmodligen även man) genom slöja” (judiskt talesätt)

Om Du vill vara med och åtminstone ”smutta på ” det som kommer ur själva källan, lyfta lite grand på slöjan, är Du nu välkommen till en nybörjarkurs i biblisk hebreiska (termin 5)

Studium och samtal kring den hebreiska gammaltestamentliga texten (kommande söndagens läsning)

Varannan onsdag kl. 13.00 - 14.00 med start 2 september 2015

Plats: Studiecentrum, Domkyrkans församlingshem, 2 tr. Ingång från Domkyrkoparken.

Information:

Björn Frennesson, pensionerad domkyrkolektor